KOSZYK JEST
PUSTY

602669059

sklep@octovnia.pl

Żywy ocet z głogu

CENA: 16,00 PLN
Czas wysyłki : 2 dni

Wybierz opcje

Proszę wybrać opcję!
Pojemność
  • Anuluj wybór
  • 100 ml
  • 250 ml
  • 500 ml
  • szt.

    produkt niedostępny w tej liczbie

    dostępna ilość:

    dodano produkt

    przejdź do koszyka

    Producent: Octovnia
    Numer katalogowy:
    Kod EAN:
    Żywy ocet z głogu (1)
    Żywy ocet z głogu (1)
    Opis przedmiotu

    Ręcznie zbieramy głóg z własnych lasów w Dolinie Dunajca, tłoczymy z niego sok i poddajemy długiej fermentacji, aby po kilku miesiącach otrzymać naturalny żywy ocet, pełny probiotyków, o wyjątkowym smaku.

    Niepasteryzywany, nie filtrowany, bogaty w probiotyki.

    Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.

    Ocet zawiera żywe kultury bakterii octowych co może spowodować powstanie „matki octowej”.
    Jest to naturalny, zdrowy proces.

    100 ml, 250 ml, 500 ml.

    Zaświadczenie Sanepidu nr 280.2018

     

     

    Ocet z głogu? Skąd taki pomysł?

    Dla Octovnii ciągle szukamy pomysłów na oryginalne produkty, które bazują na surowcach polskich, lokalnych, szczególnie takich, które łączą walory smakowe ze zdrowotnymi.

    Głóg jest dobrze znany w medycynie ludowej za działania, które chronią serce i obniżają ciśnienie tętnicze.  Właściwości lecznicze głogu są szeroko udokumentowane naukowo*.  Używany do produkcji naszego żywego, niepasteryzowanego octu, który na skutek wolnego, rzemieślniczego procesu produkcji zachowuje cenne probiotyki, uzyskujemy unikalny produkt – smaczny i wyjątkowy zdrowy.

     

    Gdzie rośnie głóg używany do produkcji octu Octovnii?

    Kilkanaście lat temu kupiliśmy piękna dolinę opodal rzeki Dunajec w Małopolsce.  Zaprzestaliśmy tam intensywnych upraw rolniczych.  Natura sama zdecydowała, że są tam idealne warunki (gleba, nasłonecznienie, klimat) dla głogu, tarniny i dzikiej róży. Po prostu zaufaliśmy jej, a po kilku latach powstał tak zagajnik drzew i krzewów, bez większej interwencji ludzkiej.  Obecnie rosnące tam drzewa i krzewy stanowią dla nas bogate źródło ekologicznych surowców.   Ponadto stworzyliśmy środowisko przyjazne dla dzikich zwierząt i ptaków.  Owoce zbieramy ręcznie, nie zakłócając spokoju tego uroczego miejsca.

     

    Jak wprowadzić Ocet z Głogu do naszej diety?

    Można wykorzystać Ocet z Głogu w każdym przepisie, który wymaga dobrego octu winnego. Szczególnie dobrze komponuje się z daniami z drobiu. Dla zdrowia można pić ok. 10 ml octu w szklance lekko gazowanej wody. Taki „shot” octowy o poranku to świetny start każdego dnia, szczególnie dla osób żyjących w ciągłym stresie i pośpiechu.

     

    *The Mediterranean Diet – An Evidence Based Approach, Victor R. Preedy, Ronald Ross Watson

    Opinie klientów
    Dodaj opinię

    Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

    Polecane produkty

    10
    Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl