KOSZYK JEST
PUSTY

698153696

sklep@octovnia.pl

Żywy ocet cydrowy z hibiskusem

CENA: 14,00 PLN
Czas wysyłki : 2 dni

Wybierz opcje

Proszę wybrać opcję!
Pojemność
  • Anuluj wybór
  • 100 ml
  • 250 ml
  • 500 ml
  • szt.

    produkt niedostępny w tej liczbie

    dostępna ilość:

    dodano produkt

    przejdź do koszyka

    Numer katalogowy:
    Kod EAN:
     Żywy ocet cydrowy z hibiskusem (1)
     Żywy ocet cydrowy z hibiskusem (1)
     Żywy ocet cydrowy z hibiskusem (2)
    Opis przedmiotu

    Z 100% soku jabłkowego tłoczonego z owoców z sadów w Dolinie Dunajca, produkujemy własny ocet cydrowy. W tym czystym, żywym occie są macerowane kwiaty hibiskusa, aby otrzymać wyrazisty ocet o intensywnie czerwonej barwie i owocowo- żurawinowym zapachu.

    Niepasteryzowany, nie filtrowany, bogaty w probiotyki.

    Smak

    Delikatny, lekko cierpki, przypominający winogrono lub żurawinę

    W kuchni

    Jeżeli masz jakikolwiek przepis, w którym jest wykorzystany czerwony ocet winny, zastąp go octem z hibiskusem.  Przez wysoką zawartość garbników, jest to idealny ocet do marynowania mięs, szczególnie jagnięciny, baraniny lub wołowiny.  Jego intensywna barwa doda nowy wymiar do wyglądu dań.  Dodany to ubitych białek na bezę, nie tylko poprawi jej strukturę, ale nada jej naturalny, lekko różowy kolor.

    Smak hibiskusa dobrze współgra smakowo z imbirem, cynamonem, miętą, miodem i cytrusami (szczególnie z pomarańczami).

    W barku

    Do drinków na bazie wódki, ginu, białego rumu (np. Margarita), do ponczu lub sangrii.  Do musującego białego wina.  Bezalkoholowy koktajl na bazie wody gazowanej, syropu cukrowego, świeżych malin i mięty. Można też podać na ciepło z wodą, miodem i pomarańczami.

    W apteczce

    Wszystkie gatunki żywych octów Octovni wpływają korzystnie na florę bakteryjną jelit, wspomagają odporność i poprawiają samopoczucie.  Ponadto specyficzne właściwości kwiatów, owoców i ziół, z których są produkowane, dobrze znane w medycynie ludowej i stosowane we współczesnym ziołolecznictwie, wzbogacają octy o dodatkowe, cenne cechy.

    Hibiskus (Hibiscus L.) wspiera układ odpornościowy, a także wykazuje działanie przeciwzapalne. Obniża również gorączkę i łagodzi kaszel. Wzmacnia serce i układ krążenia. Dzięki przeciwutleniaczom może być pomocny w obniżeniu poziom cholesterolu LDL.

    Pij 10 ml octu dziennie w małej szklance wody.

    Przechowanie octu

    Przechowywać szczelnie zakorkowane, w ciemnym, chłodnym miejscu. Można przechowywać w lodówce, ale nie jest to konieczne.

    Ocet zawiera żywe kultury bakterii octowych co może spowodować powstanie „matki octowej”. Jest to naturalny, bezpieczny i zdrowy proces.  Jeżeli w butelce powstanie matka, można ocet przepuścić przez drobne sitko przed użyciem.

     

    Dostępny w butelkach o pojemności 100 ml, 250 ml lub 500 ml

    Zaświadczenie Sanepidu Nr 290.2018

     

     

     

    Opinie klientów
    Dodaj opinię

    Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

    Polecane produkty

    10
    Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl