KOSZYK JEST
PUSTY

698153696

sklep@octovnia.pl

Zestaw Prezentowy Klasyczny

CENA: 69,00 PLN
Czas wysyłki : 2 dni
szt.

produkt niedostępny w tej liczbie

dostępna ilość:

dodano produkt

przejdź do koszyka

Numer katalogowy:
Kod EAN:
Zestaw Prezentowy Klasyczny (1)
Zestaw Prezentowy Klasyczny (1)
Zestaw Prezentowy Klasyczny (2)
Opis przedmiotu

Wybraliśmy trzy nasze najbardziej popularne i uniwersalne żywe, niepasteryzowane octy, aby stworzyć oryginalny zestaw prezentowy, który przyda się w każdej kuchni.

Zestaw zawiera żywy ocet cydrowy (jabłkowy), żywy ocet z malin i żywy ocet z czarnej porzeczki, każdy po 250 ml, zapakowany w pachnącym ręcznie koszonym sianie, eko-pudełku, zawiązany sznureczkiem i zalakowany.

Żywy Ocet Cydrowy (Jabłkowy) – 250 ml

Nasz ocet cydrowy to idealne połączenie tradycyjnych odmian jabłek, zarówno słodkich, jak i cierpkich, w celu naturalnego uzyskania pożądanego poziomu słodkości i kwasowości. Ocet cydrowy pochodzi wyłącznie z czystego, świeżego soku jabłkowego z sadów w Dolinie Dunajca. W jego produkcji nie używamy jakichkolwiek dodatków (wody, cukru).  Ocet cydrowy potrzebuje czasu, aby przejść przez złożony dwuetapowy proces naturalnej fermentacji i natleniania się aż osiągnie idealny stopień kwasowości. Cały proces trwa kilkanaście miesięcy.  Nasz sposób produkcji wzorujemy na tradycyjnych metodach i recepturach używanych w Stanach Zjednoczonych, Kornwalii (Anglii) i Normandii (Francja). Ocet cydrowy ma świeży jabłkowy zapach i delikatnie złotą barwę.

Smak

Niezaprzeczalnie jabłkowy, słodkawy

Pomysły jak wykorzystać Żywy Ocet Cydrowy (jabłkowy) można znaleźć na - https://www.octovnia.pl/ocet-cydrowy-jablkowy

Żywy Ocet z Malin – 250 ml

Do produkcji żywego octu z malin używamy tradycyjną polską odmianę owoców „Polana” z dodatkiem wyjątkowo słodkiej odmiany „Polesie”. Późnym latem, bo dopiero wtedy maliny rosnące w terenach górzystych Doliny Dunajca osiągają pełny smak, są one ręcznie zbierane i tłoczone, po czym przechodzą długą, dwustopniową fermentację, przy użyciu tradycyjnej metody orleańskiej. Ocet z malin po wielu miesiącach leżakowania uzyskuje klarowny, bogaty, czerwony kolor i intensywny malinowy zapach.

Smak

Słodkawy, niezaprzeczalnie malinowy.

Pomysły jak wykorzystać Żywy Ocet z Malin można znaleźć na - https://www.octovnia.pl/ocet-z-malin

Żywy Ocet z Czarnej Porzeczki – 250 ml

Stare odmiany czarnej porzeczki wciąż obfitują na słonecznych zboczach Doliny Dunajca. W środku lata są one ręcznie zbierane i tłoczone, po czym przechodzą długą, dwustopniową fermentację, przy użyciu tradycyjnej metody orleańskiej. Ocet z czarnej porzeczki potrzebuje co najmniej 2 lata, aby uzyskać klarowny, bogaty, głęboki czerwony kolor i pozwolić na połączenie złożonego bukietu smaków.

Smak

Wyrazisty, pieprzowy, intensywnie owocowy.

Pomysły jak wykorzystać Żywy Ocet z Czarnej Porzeczki można znaleźć na https://www.octovnia.pl/ocet-z-czarnej-porzeczki

Przechowanie octu

Przechowywać szczelnie zakorkowane, w ciemnym, chłodnym miejscu. Można przechowywać w lodówce, ale nie jest to konieczne.

Ocet zawiera żywe kultury bakterii octowych co może spowodować powstanie „matki octowej”. Jest to naturalny, bezpieczny i zdrowy proces.  Jeżeli w butelce powstanie matka, można ocet przepuścić przez drobne sitko przed użyciem.

Zaświadczenie Sanepidu Nr 290.2018

 

 

Opinie klientów
Dodaj opinię

Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

Polecane produkty

10
Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl