KOSZYK JEST
PUSTY

698153696

sklep@octovnia.pl

Żywy ocet z rabarbarem

CENA: 18,00 PLN
Czas wysyłki : 2 dni

Wybierz opcje

Proszę wybrać opcję!
Pojemność
  • Anuluj wybór
  • 100 ml
  • 250 ml
  • 500 ml
  • szt.

    produkt niedostępny w tej liczbie

    dostępna ilość:

    dodano produkt

    przejdź do koszyka

    Numer katalogowy:
    Kod EAN:
    Żywy ocet z rabarbarem (1)
    Żywy ocet z rabarbarem (1)
    Opis przedmiotu

    Z 100% soku jabłkowego tłoczonego z owoców z sadów w Dolinie Dunajca, produkujemy własny ocet cydrowy. W tym czystym, żywym occie jest macerowany wiosenny rabarbar. Powstaje ocet o różowo-miodowej barwie i świeżym owocowym zapachu.

    Niepasteryzowany, nie filtrowany, bogaty w probiotyki.

    Smak

    Nuta jabłka, truskawki

    W kuchni

    Pierwsze łodygi rabarbaru w naszym ogrodzie to znak, że w końcu mamy wiosnę.  Wtedy szczególnie sięgamy po ocet z rabarbarem, do dressingu do sałat z nowalijek, szparag.  Jest to jednak uniwersalny ocet, który przez cały rok sprawdza się w daniach nieco bardziej tłustych, lub smażonych, do tłustych śmietankowych serów, do tłustych ryb np. makreli, karpia, łososia lub śledzia.  Można nim zastąpić ocet ryżowy w chińskiej kuchni.

    Klasyczne połączenia smakowe rabarbaru to z truskawką, imbirem.

    W barku

    Idealny do truskawkowej Margarity lub innych drinków z truskawką na bazie czystej wódki, ginu lub białego rumu.  Dodaje ciekawy smak do letniej, słodkiej truskawkowej „lemoniady”.

    W apteczce

    Wszystkie gatunki żywych octów Octovni wpływają korzystnie na florę bakteryjną jelit, wspomagają odporność i poprawiają samopoczucie.  Ponadto specyficzne właściwości kwiatów, owoców i ziół, z których są produkowane, dobrze znane w medycynie ludowej i stosowane we współczesnym ziołolecznictwie, wzbogacają octy o dodatkowe, cenne cechy.

    Rabarbar (rheum rhabarbarum) jest używany do celów leczniczych od setek lat. Jest to jedno z najczęściej używanych ziół w medycynie chińskiej. Rabarbar jest stosowany przede wszystkim w przypadku dolegliwości trawiennych i do leczenia zgagi.

    Pij 10 ml octu dziennie w małej szklance wody.

    Przechowanie octu

    Przechowywać szczelnie zakorkowane, w ciemnym, chłodnym miejscu. Można przechowywać w lodówce, ale nie jest to konieczne.

    Ocet zawiera żywe kultury bakterii octowych co może spowodować powstanie „matki octowej”. Jest to naturalny, bezpieczny i zdrowy proces.  Jeżeli w butelce powstanie matka, można ocet przepuścić przez drobne sitko przed użyciem.

     

    Dostępny w butelkach o pojemności 100 ml, 250 ml lub 500 ml.

    Zaświadczenie Sanepidu Nr 290.2018

     

     

    Opinie klientów
    Dodaj opinię

    Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie

    Polecane produkty

    10
    Oprogramowanie sklepu internetowego Sellingo.pl